Frogs
-
De verzameling decoratieve kikkers
van Marga de Bruijn

Welkom op mijn « Frogs » website!

Ik vind kikkers leuk, natuurlijk de levende exemplaren in de vrije natuur, maar vooral decoratieve kikkers. In de loop van de tijd heb ik er vele verzameld, hetzij gekocht in winkeltjes in binnen- en buitenland of gekregen van vrienden en kennissen. De meeste kikkers in mijn verzameling zijn van keramiek, maar ik heb ze ook van glas, hout, metaal, en andere bijzondere materialen zoals steenkool, jade en mergel. De ene is wat groter dan de andere, maar gemiddeld zijn ze ongeveer 5,0 cm breed en 3,5 cm hoog.

Op dit moment telt mijn verzameling 222 kikkers, en ik heb ze allemaal een naam gegeven. Soms heb ik ze vernoemd naar het materiaal waarvan ze zijn gemaakt. Zo heet de kikker van steenkool 'Blackie'. Andere heb ik een naam gegeven die herinnert aan de plaats waar ik ze heb gekocht: 'Vermeer' uit Delft, 'Kiwi' uit Nieuw-Zeeland, en 'Vecchio' uit Florence. Weer andere hebben een naam van een bekend persoon: 'William' Shakespeare en 'Zlatan' Ibrahimovic.

De bovengenoemde zes 'frogs' ziet u hiernaast. Als u alle kikkers wilt zien, dient u op een van de knoppen bovenaan de pagina te klikken. Er zijn vijf albums met foto's van mijn kikkers op alfabetische wijze gerangschikt. Het Kikker-ABC dat u tegenkomt is borduurwerk gemaakt door mijn moeder.

Onder de knop 'Foto's' vindt u foto's van kikkers die ik veelal bij toeval tijdens mijn reizen heb gemaakt.

Als u commentaar of suggesties hebt, kunt u mij een email sturen. Reacties worden op prijs gesteld.

Veel plezier op « Frogs »!Nieuw op 22 juli 2024: Polly uit Pollenša, Mallorca


 

© 2024 Arno de Bruijn