Welkom op de "Shakespeare en ik" website!

Ik las voor het eerst een Shakespeare stuk toen ik 16 jaar oud was. Het was op de middelbare school toen mijn leraar Engels "Julius Caesar" behandelde. De manier waarop hij de "Friends, Romans, countrymen ..." redevoering van Mark Antony voordroeg maakte grote indruk op mij. Op dat moment raakte ik geďnteresseerd in William Shakespeare, zijn leven, de tijd waarin hij leefde, zijn werk, zijn theater. Die interesse is nooit verdwenen.

Ik heb talloze opvoeringen van zijn toneelstukken gezien, zowel in Nederland als in het buitenland. Ik heb zijn geboorteplaats Stratford-upon-Avon meerdere keren bezocht, ik heb tientallen boeken over hem gelezen, en ik heb een verzameling aangelegd van DVD's met verfilmingen van zijn stukken, documentaires, en ander Shakespeare-gerelateerd materiaal. Deze verzameling telt inmiddels meer dan 200 DVD's. Tijdens mijn carričre als leraar Engels heb ik geprobeerd mijn enthousiasme en fascinatie voor William Shakespare over te brengen op mijn leerlingen en ik heb goede hoop dat dat in veel gevallen gelukt is.

Na mijn pensionering ben ik verhalen gaan schrijven over mijn 'ontmoetingen' met William Shakespeare. Deze verhalen kunt u lezen door in het menu boven op de knop 'Verhalen' te klikken. De 'DVD's' knop voert u naar afbeeldingen van de omslagen van al mijn DVD's gerangschikt op titel of onderwerp. Door op 'Boeken' te klikken kunt u een bezoek brengen aan mijn bibliotheek met boeken over Shakespeare, en via de 'Foto's' knop bereikt u een fotoalbum met foto's die ik in de loop der tijd gemaakt heb van plaatsen en gebeurtenissen die associaties hebben met Shakespeare.

Als u commentaar of suggesties hebt, kunt u mij een email sturen. Reacties worden op prijs gesteld.
 © 2024 Arno de Bruijn